بنابه تعریف ارائه شده از سوی FTC، الیاف اکریلیک به هر گونه پلیمر مصنوعی با زنجیره های بلند که حداقل دارای، %85 وزنی از واحد های اکریلونیتریل (-CH 2-CH(CN)-) باشد اطلاق می شود . چنانچه نسبت وزنی واحد های اکریلونیتریل بین 35 تا 84 درصد باشد به آن الیاف مداکریلیک گفته می شود . در واقع الیاف اکریلیک و مداکریلیک زیرشاخه های الیاف پلی اکریلونیتریل را تشکیل می دهند.

برای تهیه الیاف اکریلیک در بیشتر موارد مقادیر 5 الی 10 منومر دیگر مثل ، متیل اکریلات ، متیل متاکریلریت ، متیل استات و ونیل استات با اکریلونیتریل کوپلیمریزه می گردد، تا حلالیت آن در حلال های مختلف و همچنین نفوذ رنگینه به داخل آن افزایش یابد . الیاف اکریلیک در 3 شکل نخ فیلامنت ، تاو برای تهیه تاپس و الیاف بریده شده کوتاه مورد استفاده قرار می گیرد.

الیاف اکریلیک با توجه به شرایط ریسندگی با سطوح مقاطع مختلف تولید می شوند . بطور کلی الیافی که در سیستم ترریسی تولید شده اند، دارای سطح گرد و یا لوبیایی شکل می باشند . الیاف تولیدی در سیستم خشک ریسی ممکن است دارای سطح مقطع تخت ( صاف ) یا داگ – بن باشند.

الیاف اکریلیک دارای خاصیت برگشت پذیری بالایی در برابر ازدیاد طول های کوچک می باشند . این مقدار حدود 90 الی 95 درصد در 1 درصد ازدیاد طول می باشد. برگشت پذیری از مقادیر ازدیاد طول بالاتر کاهش یافته ، و به 50 تا 60 درصد در 10 درصد ازدیاد طول می رسد . بطور کلی خصوصیات برگشت پذیری الیاف اکریلیک شبیه به الیاف پشم است.

میزان جذب آب اکریلیک نسبتاً کم می باشد . رطوبت بازیافتی الیاف اکریلیک حدود 1 تا 3 درصد می باشد . در دمای 20 درجه سانتیگراد و 95 درصد، رطوبت بازیافتی این الیاف به 2 تا 5 درصد افزایش می یابد.

الیاف اکریلیک فاقد نقطه ذوب حقیقی می باشد ولی در دمای 215-225 درجه سانتیگراد تمایل به چسبندگی به سطوح فی در حالتی که به آن فشرده شود دارد. در دماهای بالا استحکام الیاف اکریلیک ، چندان دستخوش آسیب دیدگی نمی شود. مقدار استحکام پس از قرارگیری الیاف به مدت 100 ساعت در دمای 155 درجه سانتیگراد به 96 درصد مقدار اولیه تقلیل مییابد.

معمول ترین و مهم ترین الیاف برای تولید نخهای های بالک، اکریلیک است . دو جزء مخلوط به صورت تاپس ( فتیله ضخیم )، معمولاً توسط ماشین های گیل باکس سیستم ریسندگی نیمه فاستونی مخلوط گردیده و بعد از ریسندگی و دولاتابی ( در صورت وم ) استراحت داده می شود ، قدرت جمع شدگی این الیاف توسط میزان کشش و دمای تثبیت آنها مشخص می گردد و یکنواخت بودن مخلوط از اهمیت زیادی برخوردار است. یک جزء نخ که در استراحت منقبض می گردد جزء جمع شونده و جزء دیگری که منقبض نمی گردد و یا اینکه درصد انقباض بسیار پائینی را دارد، جزء غیر جمع شونده نام دارد.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : الیاف ,اکریلیک ,درصد ,ازدیاد ,اکریلونیتریل ,دمای ,الیاف اکریلیک ,برگشت پذیری ,رطوبت بازیافتی ,درجه سانتیگراد ,درصد ازدیاد ,یابد الیاف اکریلیک
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

موزیک باند Adam فروشگاه اینترنتی ایران میز خرید مبلمان اداری امیررضا جدیدی وبلاگ جامع نقد و معرفی کتاب آموزش ایرانی Lisa