جستجو در اکسل، اصول و روش ها

خب اکسل باشه و جستجو یعنی کلی حرف !! .ببین دوستان روشهای مختلفی برای جستجو در اکسل وجود داره. عدد، کلمه، فرمول، شی !، عبارت و . (حالا نه اینکه خیلی دیگه). در کل یعنی دنبال چی بگرید و بخوای چی رو جستجو کنی؟ از ساده ترین روش بگیرید که با زدن کلید Ctrl + F شروع میشه (کنترل + F) تا استفاده از آبشن ها داخل همان جستجو گر، تا نوشتن فرمول و یا حتی استفاده از VBA. بستگی به خودتون داره. به شخصه همیشه از VBA استفاده میکنم. البته برای اونایی که تازه کار هستن، مثل اوایل کار خودم شاید پنجره جستجو یا فرمول نویسی گزینه ی مناسب تری باشه. در اینجا قست داریم با مثالهایی عملی نوع جستجو رو به شما نشون بدیم. پس با ما در کیان پردازش همراه باشید.

روش 1- استفاده از پنجره Find

برای این روش کافیه تا در محیط اکسل و البته زمانی که تب File فعال هست کلید های ترکیبی Ctrl + F را بزنید. پنجره Find and Replace باز میشه.

find

در پنجره ظاهر شده قسمتی وجود داره با عنوان Find What که جلوی آن یک کادر لیستی قرار داره. میتونید داخل آن متن یا عدد مورد نظرتون را وارد و سپس کلید Find Next را بزنید. با این کار اکسل سل حاوی اون مقدار را بهتون نشون میده. به این صورت که همون سل را انتخاب میکنه. تصویر زیر مربوط به پنجره Find هست.

جستجو

اگه قست دارید تا جستجوی کامل تری داشته باشید. کلید Options از پنجره Find and Replace را انتخاب کنید. حالا امکانات بیشتری برای جستجو دارید و حتی میتونید بر اساس Format سلول هم جستجو داشته باشید. برای ادامه توضیحات به تصویر زیر توجه کنید.

find excel

ابتدا به صورت مختصر توضیح میدیم. شماره 1 همانطور که از اسمش هم پیداست جستجو بر اساس فرمت هست. یعنی شما میتونید یک فرمتی برای سل تعریف کنید بعد داخل صفحه بگردید دنبال همان فرمت. این فرمت میتونه هر چیزی باشه. مثلاً رنگ خاصی برای سل. رنگ خاصی را انتخاب میکنید و از اکسل میخواهید که سل هایی که به همان رنگ هست را پیدا کند. (این قسمت بعداً بصورت کامل توضیح داده خواهد شد)
2- جستجو داخل صفحه جاری (همان شیت) و یا کل شیت ها. برای جستجو در همه شیت ها گزینه Workbook را انتخاب کنید.

3- جستجو بصورت ردیفی یا سطونی، الان که در شکل بالا مشخص هست و گزینه By Rows فعال هست جستجو بصورت سطر به سطر خواهد بود از سطر 1 شروع می شود و تا آخرین سطر که نوشته داشته باشد ادامه میدهد. یعنی ترتیب جستجو به این صورت است:
A1, B1, C1, D1, E1, F1, G1, H1 , .

و بعد سطر بعدی یعنی:

A2, B2, C2, D2, E2, F2, G2, H2 ,

و همین طور سطرهای بعدی.

ولی در جستجو بر اساس ستون ترتیب جستجو به این صورت است:

A1, A2, A3, A4, A5, A6 , . 

و بعد ستون بعدی یعنی:

B1, B2, B3, B4, B5, B6 , .

و همین طور ستون های بعدی.

4- کجا ها جستجو کند. داخل فرمول ها؟ مقادیر؟ یا یادداشت ها؟. اگه فقط دنبال مقادیر بدست آمده داخل سلها هستید از گزینه Values استفاده کنید.

5- Match case که در صورت فعال بودن بزرگ و کوچک بودن حروف هم تاثیر گذار خواهد بود. اگر این گزینه را فعال کنید و عبارت Ali را جستجو کنید تنها سلهایی که حاوی Ali باشد یافت خواهد شد و سایر صورت های دیگر این اسم یعنی ali, ALi, ALI, aLi و . یافت نخواهد شد.

6- در صورتی که تیک این گزینه فعال باشد تنها سلهایی یافت خواهد شد که «کل محتوای سل» با عبارتی که شما وارد کردید مشابه باشد. اگه Ali جستجو کنید و این گزینه فعال باشد سلهایی که شامل عبارتی غیر از Ali باشد یافت نخواهد شد. مثلاً Ali and Reza یا Hello Ali یافت نخواهد شد.

7- با زدن این گزینه به حالت قبل برمیگردید و تنظیمات اضافه بسته خواهد شد.

8- اگه از Find All استفاده کنید یک لیست در انتهای همین پنجره نمایش داده خواهد شد که شامل مواردی است که پیدا شده و شما با کلیک کردن روی آنها می توانید به سل مورد نظر لینک شوید.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بهترين مارکتينگ مرکز تجاری بین المللی پانوراما Shonda عصر رایانه دلنوشته هایی برای دخترم وبلاگ دیجیتال مارکتینگ آروند جهان ما شکلاتی‌ها istanbulnet.parsablog.com ماهور مدیا